Здравословни питки с тиквено и ленено брашно

06/08/2016
"Здравословни питки с четири вида брашно - няма такава вкусотия "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо766
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко хладка вода и добавете захарта и 1 с.л. брашно. Смесете брашната и направете кладенче. След като се активира маята, я изсипете в кладенчето.

Добавете солта и зехтина. Налейте малко хладка вода и разбъркайте. Добавяйте вода и месете до получаването на гладко тесто.

Покрийте тестото с кърпа и оставете да втаса.

Готовото тесто разделете на топки и оформете питки. Наредете ги в тава, застлана с пергаментова хартия.

Оставете ги отново да се понадигнат. Намажете ги с малко зехтин. Изпечете ги във фурна до 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Веселина Константинова
Благодаря, Сийче! Наистина са вкусни, мекички и здравословни!
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
06.08.2016 11:56
Страхотни са,това са едни от любимите ми тестени изделия.Чудесна и точна рецепта.Замесването на тестото с пълнозърнесто брашно и добавянето и на бяло позволява на питките да станат меки и пухкави.Ако се ползва само пълнозърнесто брашно ще станат твърди,влажни и сбити. Комбинацията от ленено и тиквено също е много подходяща,поздравления!
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
чудесни и здравословни ,изкушаващи са
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв