Емпанадас с кайма

06/08/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру206384776415
"Това е страхотна лятна латиноамериканска рецепта.Може да се приготви с пилешко месо ,кайма или постни Много са вкусни ,опитайте !"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 729
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се първо тестото. В купа сипваме брашното и поръсваме с две щипки сол. Добавят се яйцата, като от едното се отделя половин жълтък за намазване. Нарязва се студено масло и се замесва меко тесто, без да лепне. Увива се с прозрачно фолио и оставям в хладилника за 30 минути да стегне.

През това време се приготвя плънката. Загрява се олиото в тиган, слага се натрошена каймата и се бърка на трохи. Добавя се нарязан ситно лук и маслини без костилки, също нарязани. Разбърква се и оставяме за 2 минути да омекнат.

Подправя се с черен, червен пипер и брашното, като се разбърква добре. Сипва се бульонът и оставяме да се готви на тих огън, докато течността се изпари, после се сваля от огъня и се охлажда.

Тестото се разточва на кора и с чашка или ринг 8 см се изрязват кръгчета. В средата на всяко се поставя чаена лъжичка плънка, краищата се намазват с разбития жълтък с малко олио. Прегъваме на две и се притиска с вилица, нареждат се емпанадас в намазнена тавичка.

Отгоре също се намазват с жълтък. Печем в загрята фурна 200 градуса до зачервяване. Поднасяме със млечно чеснов сос.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар