Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Шарлота с ябълки и канела

Шарлота с ябълки и канела

Шарлота с ябълки и канела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
06/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Ароматна и вкусна Шарлота с ябълки и канела ,идеална за кафе с приятели !"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • брашно - 1 к.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • ябълки - 2 бр. средни
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта до побеляване. Добавя се брашното, смесено с бакпулвера, разбърква се с вилица на кексово тесто.

Ябълките се обелват, почистват от семената и нарязваме на тънки филийки.

Тавичката, в която ще печем, се намазва с маслото и се поръсва с галета. Нареждат се ябълките, отгоре се поръсват с канела и настъргана лимонова кора.

Излива се кексовото тесто отгоре и се заравнява, да не се издува в средата Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.

Изважда се, с нож се прокарва по краищата и се обръща в чиния. Поръсваме с пудра захар, кафява захар за карамелен аромат и щипка канела.

Поднасяме с чаша ароматно кафе.

Да ви е сладко !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Antoaneta
Antoaneta
вкусно!
07.08.2016 13:03