Домашна яхния с патешко и картофи

06/08/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф
"Вкусно,домашно и ароматно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 017
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • патешко месо - 500 г маншон или бут
  • картофи - 5 бр.
  • лук - 3 глави кромид
  • моркови - 1 бр. голям
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • домати - 200 мл пасирани
  • мащерка - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бульон - 1.5 л от патешкото
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете патешкото месо с лъжица сол до готовност, месото трябва да се отделя от кокалите.

Почистете зеленчуците и ги нарежете по избор. Аз нарязан на по едро.
Сложете зехтина в дълбока тенджера и поставете картофите. Запържете за кратко, след това сложете моркова и кромида.

Гответе десетина минути, след това добавете доматеното пюре, щипка захар и пасираните домати.

Разбъркайте и задушете за 5 мин. Сложете дафиновия лист, сол, червен пипер и сипете от бульона, в който е вряло патешкото месо.

Покрийте с капак, намалете котлона на средна температура и задушавайте 15 мин.

Обезкостете месото и го накъсайте на дребни парчета.

Сложете го в тенджерата, подправете с мащерка, черен пипер и магданоз.

Захлупете и гответе до омекване и готовност на картофите.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

magdanozka
magdanozka
04.09.2016 19:41
Много вкусна яхния се получи.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв