Пияно бяло пиле

Пияно бяло пиле
Снимка: Monika Ivanova
5 / 6
06/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Не е пияно, а с опияняващ вкус и аромат, които много ще ви допаднат"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г пилешко филе
  • лук - 1 глава
  • топено сирене - 50 г
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • гъби - 4 - 5 средно големи
  • сметана - 200 мл за готвене
  • кашкавал - 150 г
  • масло - 50 г краве
  • бяло вино - 150 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапяте маслото и в него се запържва месото, нарязано на жулиени. Добавя се лукът, нарязан на ситно.

След като омекне, слагате гъбките и киселите краставички, нарязани на ивици.

Като се позапържи, се слага сметаната и топеното сирене.

Накрая, когато се сгъсти, се добавя виното и подправките.

Ястието се оформя в чинии и докато е горещо, се настъргва кашкавалът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: