Турски Късър

07/08/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф712302124
"Великолепно ястие от турската кухня - любимо на вегетарианци и всички, които си падат по ароматните зеленчукови ястия!"
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 132
  • Преглеждания за месеца2151
  • Преглеждания за седмицата243
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се накисва в топла вода, докато набъбне.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 2-3 с.л. масло до леко зачервяване.

После към него се добавят пюре от чушки и домати. Запържват се още 1-2 мин и се маха от котлона. Оставя се да изстине.

През това време се нарязват на ситно ментата, зеленият лук и магданозът.

Към набъбналия булгур се добавя запърженият лук и подправките. Добавят се сокът от един лимон и нар.

Следват ситно нарязаните зелени зеленчуци и зехтин.

Разбърква се добре и се сервира.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар