Сарма бюрек

07/08/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф708302114
"Хрупкави и лесни за приготвяне сарми бюрек - идеални както за похапване, така и за бирено мезе "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 338
  • Преглеждания за месеца701
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кори за баница - 2 листа точени
  • кашкавал - 1 в.ч. рендосан
  • яйца - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива с една-две щипки сол.

Листата точени кори се разделят на 8 или 10 парчета. Разпределят се по 3 парчета.

Първо, намазват се с разбито яйце, поръсват се с рендосан кашкавал и се увиват на пурички.

Пържат се в загрято олио до зачервяване.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар