Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица Фортуна

Пица Фортуна

Пица Фортуна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
07/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4 бр.
"Страхотно вкусна пица за обяд, вечеря или събиране с приятели!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 1 пакет суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • гарниране
  • доматено пюре - 1 к.ч.
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 60 г
  • топено сирене - 40 г
  • риган
  • чушки - 1 бр. червена
  • маслини - 6 бр.
  • царевица - 60 г консерва
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухата мая се разбърква в част от водата със захарта и се оставя да бухне. Сипва се в средата на пресято брашно. Добавяме сол, зехтин, останалата вода и замесваме меко тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да втаса на топло.

Разделя се на 4 равни части. Всяка се разстила, като се разточва на малка, тънка кора и се нареждат в голяма тава, намазнена с олио.

Първо се намазва с доматено пюре, може и с лютеница. Отгоре се поръсва с риган. Разпределят се триъгълни парчета шунка, отцедена царевица, парченца маслинки, ленти червена чушка, топено сирене и кашкавал.

Отгоре се поставят малки парченца масло.

Фурната е предварително загрята на 190 градуса. Печем около 20 минути до златисто.

Поднасяме с пресен стрък магданоз или босилек!

Уникално вкусно с чаша пиво!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: