Мидички с извара и сусам

07/08/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6692585885
"Ароматна закуска, която децата и не само ще хапнат с удоволствие "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции23 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо493
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцето със солта в купичка с помощта на вилица. Смесвам водата и прясното мляко и ги стоплям леко. Размивам вътре маята и добавям захарта. Оставям да шупне добре маята за 10 мин, завита на топло.

Пресявам брашното в дълбока купа и си правя кладенче в него. В кладенчето слагам яйцето, солта, прясното мляко с водата, захарта и маята. Вътре добавям и 2 с.л. масло леко размекнато. Смесвам всички съставки в купата и разбърквам добре.

Върху набрашнен плот доомесвам тестото. Покривам го с кърпа за 40 минути на топло да втаса.

През това време си разбивам в една купичка 1 жълтък с 1 с.л. масло. След като е втасало тестото, го дела на 2 части, за да работя по лесно. Разточвам кора върху набрашнен плот. Режа с помощта на ринг кръгове. Всеки кръг поставям във формата, с която ще правя мидичките.

В отделена купичка си слагам изварата и щипка сол. Намачквам ги малко си вилица, да не е спластена и да се разнесе солта. Слагам от плънката с помощта на лъжица. Затварям и притискам с формата за мидички. Излишното тесто го отстранявам, после го използвам за мидички, като го доомеся.

От дозата излизат 23 големи мидички. Нареждаме всички в тава, застлана с хартия за печене. Втасват още 30 минути, завити с кърпа. Вече втасали, ги мажем с яйчената смес с маслото. Поръсвам обилно с сусам.

Печем в загрята фурна на 180 градуса. Като се изпекат, слагаме ги в подходящ съд.

Хапваме с айран или компот.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!