Домашни картофи по селски

08/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Едни такива вкусни и хрупкави картофки, които ще ви накарат да изтичате за хладилника за втора бира "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86 533
  • Преглеждания за месеца2063
  • Преглеждания за седмицата381
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • картофи - около 1 кг
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • куркума - 1 ч.л
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • зехтин - 30 мл
  • мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете едри картофи с приблизително еднаква големина. Почистете ги и измийте много добре, защото ще се пекат без да се белят.

Нарежете ги на едри еднакви резени, за да се изпекат равномерно. Един картоф режете на две и после на още два или три резена.

Подсушете ги добре с кухненска хартия и сипете зехтина, разбъркайте с ръка, така че да се намазнят всички. В купа сложете всички подправки, разбъркайте и посипете върху картофките. Вземете голяма тава и сложете хартия за печене.

Разпределете в нея картофите като те трябва да са на един ред. Загрейте фурната на 180 градуса и сложете да се изпекат за около 40-50 минути до златисто кафяв загар.

Източник на рецептата: Ралица Николаеваподобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Борил Кръстев
Сега ще си ги направя
1
1
Марияна
Марияна
08.08.2016 10:58
Много апетитно изглаждат с тази коричка и подправките, типично за селските картофи. Много са хубави са се получили Сия.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!