Домашни картофи по селски

08/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67293117125
"Едни такива вкусни и хрупкави картофки, които ще ви накарат да изтичате за хладилника за втора бира "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 694
  • Преглеждания за месеца2345
  • Преглеждания за седмицата294
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете едри картофи с приблизително еднаква големина. Почистете ги и измийте много добре, защото ще се пекат без да се белят.

Нарежете ги на едри еднакви резени, за да се изпекат равномерно. Един картоф режете на две и после на още два или три резена.

Подсушете ги добре с кухненска хартия и сипете зехтина, разбъркайте с ръка, така че да се намазнят всички. В купа сложете всички подправки, разбъркайте и посипете върху картофките. Вземете голяма тава и сложете хартия за печене.

Разпределете в нея картофите като те трябва да са на един ред. Загрейте фурната на 180 градуса и сложете да се изпекат за около 40-50 минути до златисто кафяв загар.

Източник на рецептата: Ралица Николаеваподобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марияна Желева
Много апетитно изглаждат с тази коричка и подправките, типично за селските картофи. Много са хубави са се получили Сия.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв