Вкусен ориз за гарнитура

08/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395619675
"Казват, че приготвянето на ориз е цяло изкуство. Но ние ще ви покажем как да го направите лесно и вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 355
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ориза и го сложете в цедка, измийте го под течаща студена вода, докато струята стичаща се под него стане прозрачна. Сложете го в тенджера с четири чаши бульон и зехтина. Поставете на котлона и оставете да ври под капак на силна температура 9 мин. без да го отваряте и бъркате.

Намалете котлона на умерена температура и варете още 2 мин., накрая изключете котлона и оставете на остатъчна температура още 2 мин. Махнете тенджерата от котлона и оставете настрана за 20 мин. без да отваряте капака, така оризът ще се досготви от парата.

Намажете тортена или кексова форма с малко зехтин. Разделете ориза на половина, едната оставете бяла и сложете на дъното на формата. Върху ориза сложете резени сирене и домати.

Другата половина от ориза подправете с куркума и черен пипер и сложете във формата като покривате доматите и сиренето. Притиснете ориза добре с ръце, така че да се спои добре. Оставете в хладилник да стегне за няколко часа, след което извадете и обърнете ориза в чиния.

Така приготвеният ориз може да хапвате като основно или гарнитура. По този начин може да го приготвите и в рингове и да го поднесете индивидуално.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар