Картофен кекс с кайма

08/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"Както шоколадовият кекс върви с кафе, така и този страхотен картофен кекс с кайма и прошуто задължително трябва да се поднесе с изстудена бира "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 186
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и морковите и ги сварете в тенджера с вода. Отцедете ги, отделете моркова и пасирайте картофите като ги подправите със сол, черен пипер и маслото.

Яйцата сварете за 5 мин. Почистете лука и го нарежете на дребно, сложете в тиган и запържете до златисто, добавете и каймата, подправете и пържете до готовност.
Вземете форма за кекс и намажете с малко олио.

Сложете половината от картофеното пюре по дъното и стените на формата. Обелете яйцата и ги сложете върху пюрето, добавете прошутото, парчета морков и отгоре сложете каймата с лука. Пригладете и изравнете и завършете с останалото картофено пюре.

Загрейте фурната на 200градуса и сложете да се запече за 20мин. Охладете и обърнете внимателно в чиния.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Anna
Anna
02.10.2017 20:04
Нещо не ми се получи,остана си течно и след печенето
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв