Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Печена Пуйка»Печена пуйка с мед и марината от портокалов сок

Печена пуйка с мед и марината от портокалов сок

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Печена пуйка с мед и марината от портокалов сок1 / 2
08/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
190 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пуйка - 1 бр.
  • портокали - 3 бр.
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се почиства и измива. Изстисква се сокът на 3 портокала. В дълбока и широка купа се слага пуйката, залива се с портокаловия сок, добавят се и кората на портокалите и се оставя да престои в хладилник за 24 часа.

След като изтекат 24 часа маринованата пуйка се избърсва и се подсушава. Посолява се обилно навсякъде. Слага се в подходяща тава, долива се малко вода, покрива се с фолио и се пече във фурна на 180 градуса за 1 час и 40 мин.

После се разбъркват мед и соев сос, маха се фолиото, с помощта на тънка четка с тази смес се намазва пуйката.

Не бива да се намазва обилно, тъй като ще има сладникав вкус. След това се пече още 30 минути на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: