Арабска торта с карамел

08/08/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач255893272
"Един екзотичен десерт със завладяващ и наситен карамелов вкус, който впечатлява "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 753
  • Преглеждания за месеца241
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За карамела разбивам яйцата със захарта. Прибавям към яйцата ванилията и отново разбивам. След това добавям и прясното мляко. Оставям то настрана, за да приготвя блата.

За блата пресявам брашното заедно със какаото и бакпулвера. Разбивам яйцата заедно със захарта. След като са разбити хубаво добавям брашното заедно с какаото и бакпулвера, олиото и прясното мляко. Сместа се бърка до еднородност. В тава със размери 20-22 см се карамелизират 5 супени лъжици захар.

Докато е още топъл карамелът се изсипва сместа за крем карамела, която предварително сме разбъркали. След това се изсипва във средата сместа за блата. Блата се изсипва точно в среда, първо потъва, но после се надига.

Тавата се слага в по-голяма тава в която има вода. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пече се около 50 минути. След като е готова тортата се остава да се охлади и се прибира в хладилника за 12 часа. След това се обръща на поднос.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Христилияна Личева
Благодаря за съветите,следващия път ще ги пробвам.
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
08.08.2016 14:51
Това е един от любимите ми десерти и се готви като крем карамела.Хубаво е по време на печене да се пази да не завира,за да няма шупли,след изпичане да се охлади и като се прибира в хладилника да е заедно с водната баня,да се остави във водата поне 12часа.Също бих те посъветвала да ползваш тавичка или форма с по малък диаметър,да не е толкова широка-получават се хубави дебели парчета :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв