Крушова ракия

30/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Плодова ракия с фин аромат и неустоим вкус - за незабравими спомени!"
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 322
  • Преглеждания за месеца482
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете добре узрели круши, по възможност без загнилости. Крушите се режат на малки парчета и се правят на пюре.

За да увеличите количеството на ракията и скоростта на ферментацията, може да залеете готовото пюре до покриване със захарен сироп с концентрация 17-18% (17-18 кг захар се разтварят в 90-100 л вода).

По време на ферментацията материалът се разбърква по 2-3 пъти на ден. След края на ферментацията кашата се изварява веднага. След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

в
в
03.07.2014 20:35
Колеги ,за колко дни ферментира?
11
1
Бате Пешо
Бате Пешо
13.09.2014 09:19
В зависимост от захарното съдържание и температурата около 7-14 дни.
Препоръчително е по дългото време.
Проверявай с пламък непосредствено до течността.
Гори ли значи е готово за варене.
2
1
Чичо Митко
Чичо Митко
20.11.2013 21:30
Водата не е ракия,трудно е човек да изпие цяло кило.Наздраве
2
0
Ракията на баба
Ракията на баба
21.08.2013 01:13
Захарта е вредна за здравето, а ракията не е вредна !
Ангелчо , крушата съдържа захар приятелю. Ако не отсичаш правилно първака и патоките и черния дроб ще те заболи, не е виновна захарта за главоболието ! След като свариш не се наливай веднага, изчакай поне 40 дена. Наздраве !
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв