Ананасов чийзкейк

09/08/2016
"Ето на това му се казва да откриеш любовта от първата хапка "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 945
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За блата
  • бисквити - 2 пакета обикновени (всеки по 130 г)
  • масло - 100 г
  • захар - 5 с.л.
  • орехи - 100 г
  • какао - 4 с.л
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • За крема
  • крема сирене - 500 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • ананас - 1 консерва на парченца
  • сладкарска сметана - 1 бр. (200 мл)
  • желатин - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите и ядките се смилат и към тях се добавят захарта, какаото, разтопеното масло и прясното мляко и се замесва тесто. Дъното на форма със свалящи се бордове се покрива с хартия за печене, тестото се разпределя върху нея и се притиска добре. Пече се за 15 минути на 180 градуса, след което се охлажда.

Крема сиренето, захарта и част от сока от консервата ананас се разбиват с миксер до гладка консистенция. Желатинът се залива с останалата част от сока от консервата и вода (общото количество на течността е 300 мл) и се оставя да набъбне за 10-тина минути.

След това се нагрява на водна баня до пълно разтваряне на желатина, ако се наложи се добавя още малко вода. След като се охлади, се добавя към разбитото крема сирене и се прибира в хладилника за 15- тина минути, докато започне да се сгъстява.

Добавят се парченцата ананас и разбитата сладкарска сметана, разбърква се със шпатула до хомогенизиране, излива се върху блата и се прибира в хладилника за поне 4 часа. Когато се втвърди напълно, се вади от формата, като първо между чийзкейка и борда се прекарва остър нож, за да се отдели. Прехвърля се в чиния и е готов за консумация.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар