Цветни поширани яйца

09/08/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43410643694
"Свежа идея за вкусна вечеря - цветни поширани яйца, които са истински празник за сетивата "
Приготвяне5 мин.
Готвене8 мин.
Общо13 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 761
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземате чаша или купичка и в нея слагате стреч фолио, така че да обхване цялата чашка вътре и да излиза отвън.

Слагате по няколко капки олио и поръсвате с половината от нарязаните на дребно чушка, домат, зелен лук и копър. Посолявате и чуквате отгоре върху зеленчуците едно яйце. Стягате фолиото във вид на вързопче и завързвате с конец.

Ако усучете фолиото и стегнете по-здраво жълтъкът няма да се вижда, защото ще получите плътно топче. На снимката фолиото не е много стегнато с цел да се вижда и жълтото за повече цвят. Същото се прави и с другото яйце.

Докато подготвяте яйцата оставете малка тенджерка с вода да заври на котлона. Когато сте готови с вързопчетата, и ако водата ври, ги пуснете в тенджерата.

Ако предпочитате рохки поширани яйца ги варете около 5 минути. Ако пък искате те да станат по твърди не ги вадете поне 7-8 минути. След като мине това време извадете яйцата от водата и ги оставете да изстинат.

След като са изстинали внимателно отстранявате фолиото и сервирате със салата по избор.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!