Ракия от джанки

28/11/2011
Барфи
отБарфиНовак
"Ето и точната рецепта за прословутата Джанкова ракия, която е най-вкусна, когато се консумира с мярка!"
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 654
  • Преглеждания за месеца453
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете костилките на джанките и ги намачкайте в бидон. След като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода, предварително разтворени.

Концентрацията на захарта в захарния разтвор не бива да е повече от 17-18%. Например към 250 кг джанки се слага 30 кг или ако захарното съдържание на джанките е 5-6%, следва да се добави 12 кг захар за 100 кг плодова каша.

Обикновено ферментацията трае 2 седмици на топло, като се бърка всеки ден по 2-3 пъти. Може да се добавят компоти, сиропи и сладка с изтекъл срок на годност. След това се изварява.

Всичко, получено във вид на първоток и патоки се отстранява при изваряването. Дестилира се 2 пъти и се съхранява в бъчва.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ivan
ivan
04.08.2014 18:06
тази рецепта е добра
2
0
Краси от Обеля
Краси от Обеля
27.08.2013 19:33
Много ми харесват рецептите и съветите към тях,но лошото е , че неможе да се опитват всички вкусотѝи,.
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв