Филенца с панировка

09/08/2016
Анонимен
отАнонименМастър Шеф6262555813
"Вкусни филенца с хрупкава панировка - този път бирата е от вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо810
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се измива и подсушава, след което се срязва по средата с нож. Използваме пилешко филе. Режем го на 6 тънки филенца. В купичка чукваме яйцето и разбиваме добре с вилица. Добавяме горчицата.

Яйцето се разбърква добре с горчицата. После добавяме солта и черния пипер. Почистваме една скилидка чесън и пресоваме или нарязваме на много ситно. Прибавяме и него в яйчената смес.

В чинийка си слагаме галета и се панират и нея като се валят от двете страни. Пилешките филенца се овалват в яйчената смес след това. Сипваме олио в подходящ тиган и пържим в горещото олио, след като сме го нагрели.

Пържим на умерен огън. Получава се приятен загар. Филенцата се отцеждат върху кухненска хартия. Хапваме ги със салата. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар