Кесадия с овесени трици и крема сирене

09/08/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру190883465014
"Когато страстната мексиканска кухня и българската ароматна кухня се срещнат, резултатът е повече от отличен - ароматни кесадия с овесени трици и крема сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 197
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме типовото брашно, овесените трици, хималайска сол и бакпулвера. Разбърква се с вилица и сипваме хладката вода и олиото.

Бърка се докато стане топче тесто, после се замесва така, че тестото да не лепне. Оставя се да почине за 10-15 минути. Разделя се на четири равни топчета.

Всяко се разточва на тънка питка с диаметър около 20 см. Загрява се сух тиган на умерена температура, печем питките от двете страни, като се обръща с дървена лопатка и с вилица. Внимавайте, защото пари доста.

Тиганът от време на време се разклаща да не загори. Изваждат се в чиния и се намазват с масло. Покриват се с кърпа. Измиват се зеленчуците и се нарязват на кръгчета.

Всяка питка се намазва с крема сирене, отгоре се нареждат краставички, резени доматки и настърган кашкавал. Прегъва се през средата и поднасяме със стрък пресен магданоз. Още по вкусно ще е, ако се поръси с шарена сол!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар