Гюлова ракия - Ракия от рози

28/11/2011
Барфи
отБарфиНовак
"Ракия от рози - парфюмът на истинските мъже "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 838
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • рози - 1 - 2 кофи листа от ароматни рози
  • вода - 94 л
  • захар - 50 л
  • оцет - 3 бутилки винен
  • мая - 3 пакетчета за хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.

Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.

Бидонът трябва да стои на слънце, за да ферментира за 10 дни. На сянка ферментира за около 22 дни.

Дестилира се веднага след края на ферментацията.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

георги трънков
А как и къде се декларира????? ;-)
0
1
Стефан
Стефан
15.09.2013 07:59
50%захарност ферментира много трудно въпреки маята и оцета Алкохолната ферментация протича правилно при 20-24%захарност и при всичко различно рискуваш да получиш друг продукт.Гюловата ракия се получава при дестилацията на гроздова ракия непосредствено след дестилацията на розово масло.И двете се извършват в едни и същи съдове.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв