Ракия Анасонлийка

04/12/2011
Барфи
отБарфиНовак
"Да налеем по още една? Добре, но първо си запишете рецептата!"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 003
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • анасон - 400 г семена
  • ракия - 10 л двойно дестилирана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и дестилирайте.

В получената ракия се слагат 200 г натрошени семена от анасон и отново престоява за 28 дни. Филтрира се и се разрежда до желание градус. Обикновено анасонлийката е около 55 градуса.подобни рецепти тук

5 9
4 7
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

rumen
rumen
29.09.2014 16:14
пьлна глупост е тази рецепта.след като изкарате пьрвака мерите акохолните градуси и ги умножавате по количество дестилат който сте получили при варенето на джибрите.и кьм това прибавяте анасона като задьлжително спазвате грам градус .например на 50 л пьрвак 40 градуса това са 2000 градуса се слагат 2 кг анасон и се прави преварка.
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв