Картофи с кюфтенца на фурна

10/08/2016
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5262535443
"Уникално вкусно и супер лесно за приготвяне - кюфтенца на фурна - ще си хапнем не една, а цели две порции "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо605
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа си слагаме каймата. Овкусяваме я с черен пипер, сол и ронена суха чубрица. Омесваме я добре.Правим си малки кюфтенца. В една купичка до нас си слагаме малко оцет, ако ни залепва каймата, да си навлажняваме леко ръцете и да ги оформяме.

Нареждаме ги в голяма чиния и ги слагаме в хладилника, покрити с домакинско фолио. От овкусената кайма се приготвят малки кюфтенца. През това време си почистваме доматите от кората, лука също го почистваме.

Моркова го почистваме и него, после го настъргваме на ситно. Сипваме олиото в подходящ тиган да се сгорещи. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото за 3 минути. Картофите се обелват, измиват и се нарязват по дължина.

В тава се слага картофите. Прибавят се задушеният лук с олиото, в което го задушихме, доматите и морковът, като се разпределят равномерно в тавата. Наливаме малко гореща вода. Между тях си правим дупчици и слагаме кюфтенцата. Нарязваме магданоза на ситно и се слага върху ястието.

По желание можем да добавим и 2-3 скилидки чесън. Подправя се с черния пипер и малко сол. Ястието се пече за начало на 220 градуса. Вече готово сервираме в чиния. Кюфтенцата и картофите се изпичат добре. Хапваме с печен хляб. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар