Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Топли Напитки»Ябълково греяно вино

Ябълково греяно вино

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Ябълково греяно вино1 / 2
28/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6 чаши

Необходими Продукти

  • червено вино - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • ябълки - 2 броя
  • черен пипер - около 15 зърна
  • канела - 1 пръчка
  • карамфил - 5 зърна
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете към виното захарта, нарязаните ябълки, и всички подправки. Сложете да заври и махнете от котлона.

Оставете за 15 минути под капак, за да се ароматизира ябълковото греяно вино добре. Прецедете и поднесете горещо.

Във виното се добавя захарта, нарязаните на кубчета ябълки и подправките и се довежда да кипене. Сваля се от огъня и се оставя за 10-15 мин. да поеме аромата.

Прецежда се и се разлива още горещо в чаши, в които сте сложили резен лимон и парчета от ябълките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: