Пурички с картофи, извара и спанак

10/08/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак6634901
"Много лесни за приготвяне, леки и вкусни пурички - остава само да си запишете рецептата и задължително да я пробвате "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо223
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и намачкват с малко сол. Спанакът се оцежда добре и се задушава за 10 минути с 20 г масло

Изстиналите спанак, извара, картофи и яйца се разбъркват в купа, подправят се със сол, черен пипер и чубрица. Тавата се намазва с олиото.

Корите се разделят на двойки. Вътрешната кора от всяка двойка се намазва с масло, в единият край откъм късата страна се слага от плънката и се навива на пура. Пурите се нареждат в намаслената тавичка.

Когато всички са готови и наредени, се намазват с останалото масло и ако все още е останало от него то се полива върху пурите.

Пекат се на 200 градуса за около 30 минути до зачервяване.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар