Картофена лазаня

11/08/2016
Monika Ivanovaот Monika IvanovaМастър Шеф 3x
"Лазаня, но без кори за лазаня? Не само е възможно, но е и супер вкусно - опитайте и дайте оценка "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 027
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се режат на филийки. Ако можете да ги нарежете тънки като за чипс, може да започнете лазанята и без предварителна топлинна обработка на картофите, но ако са по-дебели, е добре да ги пуснете за 5-7 минути във вряща посолена вода.

Каймата се запържва за 3-4 минути докато стане на трохи, след което при нея се добавя и доматеният сок заедно с босилека, сол и черен пипер на вкус. Бъркате докато сосчето се сгъсти и махате от котлона.

Лазанята се сглобява на редове. Първо намазвате тавата или йенски съд с масло и започвате най-отдолу с ред картофи. Намазвате картофите с доматения сос с каймата, редите измити и почистени листчета спанак и рендосвате сирене отгоре (вкусно става с домашно прясно меко сирене или моцарела).

Повтаряте същото докато продуктите не свършат, като отгоре завършвате с ред картофи намазани със сос. Слагате лазанята да се пече във фурна на 250 градуса за около 25 минути, след което я изваждате и настъргвате още малко сирене и кашкавал.

Връщате във фурната докато кашкавалът придобие приятен загар, след което изваждате и изчаквате да изстине. Докато е топла изглежда по-течна, но когато изстине картофите попиват соса и се стяга.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар