Панираната риба на Джейми

11/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Вкусна рибка си сгответе и с настроение си я хапнете "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 106
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от кожата и кости. Нарежете го на еднакви по размер парчета и го посолете хубаво. Оставете го за 30 минути със солта, тя ще изтегли влагата и няма да позволи на панировката да се скашка.

Направете панировката, като в купа сложите брашното, бирата и бакпулвера. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте до еднородна смес. Подсушете с домакинска хартия рибните филета и всяко оваляйте в брашно от двете страни.

Изтръскайте излишното брашно и потопете парчетата в панировката. Изцедете внимателно и сложете в загрята мазнина на маслена баня да се изпържат, като всяко парче първо леко потапяте в мазнината и пускате, така че то плавно да се изплъзне от ръцете ви. Пържете рибните филета за няколко минути до златиста коричка. Извадете и изцедете от мазнината върху домакинска хартия.

Поднесете рибата с лимон и пържени картофки. Рецептата е адаптирана от предаване на Джейми Оливър. Може да използвате панировката за всяка бяла риба-треска, хек, мерлуза, акула.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар