Месен специалитет

11/08/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Месен специалитет от свинско роле, с изискан вкус и визия, подходящ както за специални случаи, така и за обяд с приятели "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 395
  • Преглеждания за месеца376
  • Преглеждания за седмицата144
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ще ви трябва свинско месо - цяло парче врат или контра филе. Изтънете месото с нож, така че да се разтвори и получи голямо правоъгълно парче месо с дебелина половин сантиметър.

Почистете зеленчуците и нарежете лука на дребно, моркова настържете на ренде. Сложете в тиган малко зехтин и запържете в него лука и морковите до златисто.

Добавете спанака и задушете под капа за няколко минути до омекването му. Подправете със сол, черен пипер и мащерка. Махнете тигана от котлона и оставете плънката да изстине леко.

Сложете парчето месо в тава, върху него сипете приготвената плънка като оставяте празно разстояние около краищата.Навийте месото на стегнато руло и вържете с конец или притиснете с клечки за зъби.

Намажете месото с малко зехтин и го намажете с меда и подправки-черен пипер, сол и пушен червен пипер. Около месото сложете картофи за гарнитура, нарязани на едро.

Сипете виното и бульона и покрийте с фолио. Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса за час. Махнете фолиото и запечете още 20-тина минути до приятен загар на месото и картофите.

Извадете тавата, охладете леко месото и нарежете на парчета. Поднесете с картофите, магданоз и чери доматчета за разкош.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар