Пълнени чушки с ориз, тученица и картофи

12/08/2016
Valentina Psaltirova
отValentina PsaltirovaПомощник Готвач1492421651
"От раклата на бабините гозби"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо988
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се нарязва лукът. Запържва се, добавя се тученицата, оризът и доматите. Посолява се и се сипва гореща вода да се повари.

Отделно измитите чушки се изтърбушват, на дръжките им се изрязва семето и се запазват за капачета на чушките. Някои топят пълните чушки в брашно, за да се образува капаче.

С лъжица се пълнят чушките с ориз, слагат се дръжките, подреждат се в тава, сипва се гореща вода и се слагат във фурната да се пекат. Поднасят се с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар