Наложен пелин

02/12/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Пелин, но както само ние можем да го приготвим!"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо21 529
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пелин - цвят
  • билки - бял равнец, червен кантарион, жълт кантарион, мащерка, бъз, риган, маточина
  • ябълки
  • дюли
  • грозде
  • вино - младо
  • захар - при нужда
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наложеният пелин е изключително ароматна и приятна напитка. Може да се приготви само като се сложи цвят от пелин във ферментиращото вино, но истинският наложен пелин се приготвя по-трудно.

Направете смес от свят от пелин, бял равнец, червен кантарион, жълт кантарион, мащерка, бъз, риган, маточина, като най-голямо трябва да е количеството на цвета от пелин.

В каца за вино с канелка поставете дренаж отвътре на канелката и наредете пласт грозде, тънък пласт от билковата смес, пласт от нарязани ябълки и дюли. Редувайте така, докато 2/3 от съда се напълни.

Затиснете с капак плътно и налейте младо, едногодишно вино докато съдът се напълни. Затворете с капак и замажете отстрани. Обикновено пелинът е готов за 30 дни. Ако е много горчив може да добавите захар. Готовият пелин се налива в бутилки

подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Чичо
Чичо
12.12.2013 08:25
Не е точно така, има още 15-тина билки които са в състава на наложеният пелин. Освен това, навсякъде препоръчват да се ползва вино, което е поне миналогодишно. Има също и технология на източването. Още може да се пише и казва за тона велико творение на винарите от Осмар!
7
2

Виж всички коментари или напиши такъв