Турски доматен кебап

Турски доматен кебап
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
12/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Вкусно и ефектно ястие от Турската кухня за семейството и скъпи гости!"

Необходими Продукти

  • домати - 3 - 4 бр. едри
  • кайма - 150 г
  • лук - 1 малка глава
  • чушки - 1 бр. червена
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • риган
  • чубрица
  • кимион
  • олио
  • черен пипер
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се фурната на 190 градуса. Измиват се едрите домати и с нож се разрязва всеки на 3-4 части, но не до дъното. Почистват се лукът и чушката, нарязват се на ситно.

Каймата се омесва с нарязаните зеленчуци и добавяме подправките и доматеното пюре. Ако стане по-водно, добавяте малко галета. Оформят се малки кюфтенца. Пълним разрезите на доматите.

Отгоре се поливат с малко олио и нареждаме с тавичка. Сипва се само 30-40 мл вода, доматите и каймата ще пуснат течности. Печем в загрята фурна до готовност на каймата.

Малко преди края се изважда и върху каймата се посипва с настърган кашкавал. Връща се във фурната да се запече. Сервираме веднага. Вкусно и ефектно турско ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: