Руски чай

01/12/2011
от РалиНовак
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции3-4 чаши
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 688
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • чай - 8 чаени лъжички
  • вода - 1/2литър, вряща
  • мляко - прясно
  • захар - на бучки
  • конфитюр - 2 лъжички

Начин на приготвяне

Чаят се поставя в предварително затоплена кана, залива се с вряща вода и се оставя да престои така 5 минути. Настойката се отлива в друга кана.

Всеки налива в чашата си готовия екстракт и я допълва с вряща вода. Допълнително може да се добави мляко, лимонов сок (лимонови резенчета) или сметана.

Руснаците не слагат захарта в чашата, а държат кубчето в устата, докато пият чая си. Захарта може да се замени с конфитюр или друго сладко.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Люси
Люси
15.12.2015 14:38
Много важен момент е така нареченото претакане на чая, при което от високо се сипва от запарката в предварително затоплена чаша и после чая се връща в чайника. Тази процедура се прави 2-3 пъти. Така чая се насища с кислород и се извлича напълно от листната маса.
0
0
Гина
Гина
09.01.2015 19:27
Страхотно и освежаващо!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв