Пиле с ориз в тенджера

12/08/2016
Viktor
отViktorНовак4110
"Отворете капака на тенджерата и вижте каква вкусотия сме приготвили "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 011
  • Преглеждания за месеца323
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се зеленчуците и се задушават за 5-6 мин. в сгорещената мазнина, през това време разделете бутчетата на две, осолете и подправете с всички подправки без дафиновия лист.

Поставяте ги да се запържат леко за 6-7 минути, а след това сипвате 1 ч.ч. вода и задушавате за 10 мин., добавяте ориза доливате 1 л. вода и бъркате от време на време, за да не захване по дъното.

След това постепенно сипвате и останалото количество вода и дафинов лист, разбърква се докато оризът се сготви, а ястието се оставя леко воднисто. Като поохладнее сосът, който се получава, трябва да бъде кремобразен.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!