Яйца капама в ароматно масло

14/08/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру201384573314
"Страхотно вкусно ястие от Турската кухня, което може да сервирате и с българско кисело мляко "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 811
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • масло - 30 г
  • олио - 2 с. л.
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • риган - сух
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се яйцата за 8 минути до твърдо състояние на умерен огън. Топим ги в студена вода, така по-лесно се белят. Всяко яйце се срязва на две половинки.

В тиган се загрява маслото и олиото на умерен котлон да не загори. Нареждаме половинките от яйцата с белтъка към мазнината. Пържим от едната, после и от другата страна до златисто.

Поръсваме със сол, черен и червен сладък пипер, лют пипер по желание и сух риган. Сервираме в чиния с ароматното масло и украса с пресен магданоз. Вкусотия, опитайте!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сергей Анчев
Сергей Анчев
26.12.2017 18:03
Ястието е много вкусно,но - названието капама има турски произход -
kapama - затваряне. Коренът на думата е kapali - затворен. Не виждам
кое му е затвореното, освен ако не го затваряте под ключ за да не се
изяде предварително, защото е много вкусно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!