Панираното пиле на Гордън Рамзи

15/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618125
"Хрупкаво панирано пиле, което ще ви плени с приятен аромат и изключително сочно месо!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 818
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • кисело мляко - 400 г (2%)
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - 200 г
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • кайенски пипер - 1 ч.л
  • чесън - 1 ч.л. брашно (сух)
  • лют пипер - 1 щипка люспи
  • мащерка - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките бутчета на две, така че да ги разделите на долно и горно. Сложете ги в купа, подправете със сол и черен пипер и сипете млякото. Разбъркайте с ръце така че млякото добре да покрие всички парчета месо.

Покрийте с фолио и оставете в хладилник за поне 2 часа да се маринова. Сложете брашното в чиния и към него добавете кайенски пипер, пушен червен пипер и лъжичка чесън на прах. Аз добавих и малко лют пипер люспи и мащерка. Разбъркайте до еднородна суха смес.

Вземете парчетата пиле и всяко оваляйте хубаво в сухата смес, като преди това добре ги изцедите от млякото. Загрейте олио за маслена баня в тиган и сложете внимателно парчетата месо, като първо ги поставяте с кожата надолу.

Пържете на умерена температура, мазнината не трябва да е твърде гореща, защото месото ще се изпържи бързо отвън, но ще е сурово отвътре. Гответе месото за около 25 минути, като периодично го обръщате до златисто кафяв загар. Извадете от мазнината и отцедете върху кухненска хартия.

Бележка: Рецептата е адаптирана от кулинарно предаване на Гордън Рамзи. В оригиналната рецепта той ползва за мариноване бътърмилк, но ако нямате и с по-рядко кисело мляко се получава чудесно.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Plesneva
Plesneva
17.08.2016 20:42
Изглеждат толкова сочни,че ми иде да ги захапя през дисплея.Относно бътърмилка - може да се използва прясно мляко с няколко капки лимон.
1
0
Plesneva
Plesneva
17.08.2016 22:06
Те нямат от нашето кисело мляко,за това си правят бътърмилк ;)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
17.08.2016 21:01
Да ако на някой му се занимава, може да си направи бътърмилк от прясно мляко и лимонов сок,изчака да се отдели изварата и след това го разбърка с няколко лъжички кисело мляко. Месото стана много добре и с кисело мляко, затова мисля че не е необходимо чак да си прави някой бътърмилк :)
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв