Пукани и сурови люти чушки в сладко-кисел сос

16/08/2016
"Вкусни люти чушлета за зимата !"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 471
  • Преглеждания за месеца2223
  • Преглеждания за седмицата454
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скъсяваме дръжките на чушките с нож. Суровите чушки се набождат и се нареждат в буркан от 1 литър. Между тях се поставя нарязани ситно скилидки чесън, копър и кръгчета моркови, като морковите може да се оформят като цветенца.

Останалите чушки печем на скара или на огън. Нареждат се и те в буркани. В тенджерка се наливат оцетът, захарта, солта и се загрява на котлона, като се бърка докато се разтопи.

С тази смес се пълнят бурканите, стига точно за трите буркана от снимката. Затваряме с капачка и съхраняваме на хладно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,видях я от нета :)))
0
1
Antoaneta
Antoaneta
16.08.2016 22:09
Интересна окраса. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв