Домашна шарена туршия

16/08/2016
"Царска туршия за зимата, един от най-обичаните гости на трапезата!"
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 207
  • Преглеждания за месеца3025
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • камби - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • зеле - 1 кг цветно
  • целина
  • чушки - 12 бр. криви
  • марината
  • оцет - 600 мл
  • вода - 1 ч. ч.
  • захар - 2 ч. ч.
  • сол - 1/2 к. ч.
  • черен пипер - 1 пакет зърна
  • дафинов лист - 4 бр.
  • олио - 4 с. л.
  • аспирин - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се почистват от семената и нарязват на парченца, морковите на колелца, целината се нарязва на ситно. В тенджера се сипват продуктите за марината и оставяме на котлона да заври.

На два-три пъти се пускат за 2-3 минути във врящата марината нарязаните зеленчуци и се изваждат с решетъчна лъжица.

Снема се от котлона и се разбърква марината с 3 аспирина, докато се разтворят. Пълним сухи буркани със зеленчуците, заливаме с марината до ръба на бурканите.

Затваря се с капачка и обръщам надолу. Оставят се така докато се охладят. Вакумират се и не се стерилизират! Нареждаме на тъмно и хладно за зимата!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар