Пилешки рулца с плънка от яйца и чушки

16/08/2016
"Перфектната вечеря е сервирана. Тя изглежда апетитно, мирише неустоимо и просто плаче да бъде изядена!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр. обезкостени
  • яйца - 3 бр.
  • чушки - 3 бр./жълти, зелени, червени/малки
  • олио
  • лук - 1 глава малка
  • сол
  • универсална подправка - за пиле
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • лимони
  • гъби - 300 г
  • масло - 50 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • салвия - 4 бр. листенца
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете яйцата на очи и ги нарежете на лентички. Отстранете кожата от бутчетата и леко ги начукайте. Овкусете ги със сол и подправка за пиле.

Обелете лука и го нарежете на подходящи парчета. Задушете го в олио, докато омекне. Прибавете почистените и нарязани на лентички чушки. Гответе докато чушките омекнат. Добавете към плънката и яйцата. Разбъркайте. В подходяща тава, на дъното на която има олио, наредете рулцата.

Полейте с бира, поръсете с червен пипер и черен пипер. Сложете по едно листенце салвия и изпечете до златист загар. От време на време, по време на печенето, поливайте бутчетата със соса от тавата. Почистете гъбите и ги задушете в маслото.

Поднесете бутчетата с гарнитура от гъби и парче лимон. Поръсете със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!