Варени пълнени чушки

16/08/2016
"Чудесна идея! Вкусни пълнени чушки, които можем да приготвим лесно и на котлона!"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 957
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • чушки - 18 бр. (не много големи)
  • лук - 1 глава
  • ориз - 100 г
  • кайма - 600 г (смес от телешка и свинска)
  • белтъци - 3 бр.
  • кимион - 2 щипки
  • черен пипер - 2 или 3 щипки
  • червен пипер - 1 с.л. (с връх)
  • За соса
  • домати - 3 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омачкваме каймата с нарязания лук и предварително накиснатия, измит ориз. Прибавяме подправките и белтъците. Разбъркваме.

След това пълним предварително изтърбушените и измити чушки.Топим ги в брашно и нареждаме в тенджера на два реда.

Захлупваме с чиния, прибавяме пасираните домати със солта и олиото, доливаме вода до върха на чинията и варим на котлона около 30 минути. Изваждаме чинията и оставяме да покъкри още 15 минутиподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар