Туршия с камби, моркови и готов фикс

16/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618165
"Хрупкави камбички със сладко-кисел вкус и невероятно апетитен аромат!"
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 382
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • за 7 буркана
  • камби - 2 кг
  • моркови - 600 г
  • чесън - 2 глави
  • целина - 10 стръка листа
  • черен пипер - 10 г зърна
  • бахар - 1 пакетче зърна
  • марината - 1 пакет сладко - кисел фиксDr Oetker
  • оцет - 300 мл винен
  • захар - 150 г
  • вода - 1.750 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват на едро, ако имате камбички с по-малки размери ги оставете цели. Чесънът обелете и оставете цели скилидките. Продуктите за туршията ще ви стигнат за 7 буркана с вместимост около 800 мл.

Разпределете зеленчуците в бурканите като във всеки слагате от камбите, по малко морковчета, скилидки чесън, листа целина и добавите по няколко зрънца черен пипер и бахар.

Направете си маринатата, както е описано на опаковката. В тенджера се сипва водата, оцет и захар. Прибавя се сладко-киселият фикс и се разбърква. Варете от 3-5 минути, като едновременно с това бъркате непрекъснато сместа, за да се разтворят съставките

Махнете от котлона и още докато е гореща маринатата напълнете бурканите. Затворете ги веднага с капачките и обърнете с капачката надолу. Туршията няма нужда от стерилизация, съхранявайте я на тъмно и прохладно място и след около 2 седмици е готова за консумация.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар