Пилешки гърди с тиквички

17/08/2016
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267634
"Толкова сочно, вкусни и най-важното - диетично, че без притеснение може да си сипете втора порция "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 403
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки гърди – 500 г
  • тиквички – 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • брашно – 2 с.л.
  • бяло вино – 100 мл
  • магданоз – 2 с.л.
  • топено сирене – 150 г
  • олио – 1 с.л.
  • масло – 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото и го овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с брашното и разбъркайте. Сгорещете маслото и олиото в тиган и добавете месото.

Запържете от всички страни и прибавете предварително нарязаните на ленти моркови.

Бъркайте няколко минутки и прибавете бялото вино. Щом течността се изпари наполовина добавете лентичките тиквички.

След 2-3 минути прибавете магданоза и сиренето, похлупете и задушете за няколко минути или до разтопяване на сиренето. Поднесете с чаша бяло вино.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар