Домашна баница с точени кори

17/08/2016
Plesnevaот PlesnevaПомощник Готвач 2x
"Вкусът от детството на топла баничка,разнасяща аромата на масло!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 973
  • Преглеждания за месеца683
  • Преглеждания за седмицата176
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - около 400 г
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • оцет - 1 к.л.
  • вода - около 50мл
  • За плънката
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложих брашното, едно яйце, няколко капки оцет и малко водичка, за да замеся тестото.

Оставих го да почине половин час, добре намазано с олио, и после го накъсах на малки топки. Намаслих хубаво масата и с точилката започнах да разточвам тънки прозрачни кори (виж на снимките).

Предварително си приготвих 4 яйца с около 200 г сирене и на всяка разточена кора слагах от тях, като допълнително нарязвах по няколко парченца масълце. Навивах на рехаво руло, после на охлюв и ги подреждах в намаслената тавичка. Така докато я напълня.

Намазах я отгоре с каквото остана по стените на купичката от плънката. Оставих я още 30 мин. да почине и тогава я сложих във фурната. Не беше загрята предварително.

Като се позапече я извадих, напръсках я обилно със студена вода и я мушнах за още десетина мин. да се изпече и да стане хрупкава.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Данче, повече е водата, вероятно е грешка при изписването на рецептата.
1
0
Йорданка Ковачева
Здравейте. В момента приготвям рецептата и съм сигурна, че ще стане чудесна баничка. Благодаря за идеята!
Само исках да споделя, че количеството вода е крайно малко за 400 г брашно и аз трябваше да сложа почти тройно повече отколкото пише... Най -вероятно е станала някаква грешка при писането. Поздрав!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв