Реване със заквасена сметана

17/08/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Страхотно лятно изкушение с нежен сметанов вкус!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 858
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 100 г
  • захар - 1 ч. ч.
  • ванилена захар - 3 бр.
  • заквасена сметана - 500 г
  • пудра захар - на вкус
  • прясно мляко - 350 - 400 мл
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбих 6 яйца с една чаша захар, но яйцата ми не бяха от домашни кокошчици, ами от градски, мързеливи кокони и никак не бяха жълти. Затова и реването стана бяло. Та разбих ги аз до хубава пяна.

Изсипах 2 пакетчета ванилена захар и около 100 г брашно. Изсипах сместа в намаслена тавичка и го изпекох, като не съм загрявала предварително фурната, до суха клечка.

Наду се и стана идеално, просто не отварях фурната, а когато се запече и дойде време да пробвам с клечката, отворих фурната малко и след 5 минути отворих цялата вратичка. Когато го извадих го залях с около 350-400 мл студено прясно мляко, подсладено с пудра захар.

Разбих 500 мг заквасена сметана с пудра захар и ванилия и изсипах отгоре. Поръсих с кокосови стърготини и прибрах за час да стегне.

Страхотна лятна вкусотия :) Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14  Мария Симеоно
Сонче, чудесна рецепта. !
1
0
Plesneva
Plesneva
18.01.2017 21:04
Благодаря! Божествено е лятото,добре охладено :)
1
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
17.08.2016 13:18
Обожавам такива десерти! Чудесно, сочно и апетитно реване!
0
0
Plesneva
Plesneva
17.08.2016 16:26
Благодаря :) И сметаната го прави подходящо за жегите.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв