Спаначено песто

17/08/2016
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
"Пролетни изкушения за любителите на Италианската кухня - песто от спанак "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо483
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • спанак - 2 ч.ч. почистени пресни листа
  • магданоз – ½ ч.ч.
  • пармезан – ¼ ч.ч.
  • орехи – ½ ч.ч. (или кедрови ядки)
  • чесън – 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • морска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се пасират до получаването на хомогенна смес. Опитайте пестото и ако е необходимо овкусете допълнително.

Прехвърлете пестото в бурканче и го залейте с малко зехтин, който ще предотврати промяна в цвета и вкуса.

Съхранявайте в хладилник.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Величка Щърбанова
Много ми хареса идеята за спаначено песто! Изпробвах я и останах приятно изненадана от резултата. Единствената забележка е, че се получи прекален чеснов вкус. По мое мнение една скилидка е напълно достатъчна!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв