Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Спаначено песто

Спаначено песто

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
17/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Пролетни изкушения за любителите на Италианската кухня - песто от спанак"

Необходими Продукти

  • спанак - 2 ч.ч. почистени пресни листа
  • магданоз - ½ ч.ч.
  • пармезан - ¼ ч.ч.
  • орехи - ½ ч.ч. (или кедрови ядки)
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • морска сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се пасират до получаването на хомогенна смес. Опитайте пестото и ако е необходимо овкусете допълнително.

Прехвърлете пестото в бурканче и го залейте с малко зехтин, който ще предотврати промяна в цвета и вкуса.

Съхранявайте в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Много ми хареса идеята за спаначено песто! Изпробвах я и останах приятно изненадана от резултата. Единствената забележка е, че се получи прекален чеснов вкус. По мое мнение една скилидка е напълно достатъчна!
08.03.2017 13:04