Боб с наденички в Крок Пот

17/08/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395619615
"Бавно сготвен зрял фасул, който ще ви грабне с наситен вкус и незабравим аромат!"
Приготвяне20 мин.
Готвене300 мин.
Общо320 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 339
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте боба. Накиснете го от предната вечер в студена вода, за да набъбне. Аз варих в тенджера под налягане и не го накисвах предварително. Сложете боба в тенджера, ако имате херметическа ползвайте нея, сложете малко сода и захар.

Содата и захарта ще спомогнат за по-бързо увиране на фасула, а и за отстраняване на вредните му газообразни свойства. Варете около 10 мин, след което отцедете от водата и изплакнете зърната със студена вода. Полусварения боб сложете в крок пота.

Почистете лука, чушката и моркова. Нарежете ги на парчета с желана големина и ги добавете при боба. Посолете, сипете малко зехтин и добавете около литър и половина вода.

Разбъркайте, сложете капака и включете уреда на втора степен за 5 часа и оставете да си къкри. Нарежете пушената наденица на половина, след това всяка половинка на още половина.

Суровите наденички оставете цели. Сложете ги на грил тиган, скара или барбекю и запечете наденичките от двете страни. Половин час преди да стане готово, добавете в кукъра и наденичките.

Размийте малко брашно, червен пипер и лют пипер по желание и сложете получената кашичка при боба. Разбъркайте всичко и затворете отново капака. Накрая добавете подправки по желание, аз сложих девесил, черен пипер, чубрица и джоджен, разбъркайте, варете още 5 минути и изключете.

Може да запечете боба и във фурна, ако го предпочитате запечен, за целта 30мин преди готовност махнете керамичния съд от крок пота, добавете наденицата, брашнената кашичка и подправите и го сложете във загрята фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар