Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Боб с наденички в Крок Пот

Боб с наденички в Крок Пот

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7268k2k12k5
Боб с наденички в Крок Пот
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
17/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
320 мин.
Порции
6
"Бавно сготвен зрял фасул, който ще ви грабне с наситен вкус и незабравим аромат!"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял
  • сода - 1 к.л бикарбонат
  • захар - 1 ч.л
  • наденица - 3 бр. сурова
  • наденица - 3 бр. пушена
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушка - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • девесил - 1 щипка
  • джоджен - 2 щипки
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • брашно - 1 с.л.
  • лют пипер - по желание
  • чубрица - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте боба. Накиснете го от предната вечер в студена вода, за да набъбне. Аз варих в тенджера под налягане и не го накисвах предварително. Сложете боба в тенджера, ако имате херметическа ползвайте нея, сложете малко сода и захар.

Содата и захарта ще спомогнат за по-бързо увиране на фасула, а и за отстраняване на вредните му газообразни свойства. Варете около 10 мин, след което отцедете от водата и изплакнете зърната със студена вода. Полусварения боб сложете в крок пота.

Почистете лука, чушката и моркова. Нарежете ги на парчета с желана големина и ги добавете при боба. Посолете, сипете малко зехтин и добавете около литър и половина вода.

Разбъркайте, сложете капака и включете уреда на втора степен за 5 часа и оставете да си къкри. Нарежете пушената наденица на половина, след това всяка половинка на още половина.

Суровите наденички оставете цели. Сложете ги на грил тиган, скара или барбекю и запечете наденичките от двете страни. Половин час преди да стане готово, добавете в кукъра и наденичките.

Размийте малко брашно, червен пипер и лют пипер по желание и сложете получената кашичка при боба. Разбъркайте всичко и затворете отново капака. Накрая добавете подправки по желание, аз сложих девесил, черен пипер, чубрица и джоджен, разбъркайте, варете още 5 минути и изключете.

Може да запечете боба и във фурна, ако го предпочитате запечен, за целта 30мин преди готовност махнете керамичния съд от крок пота, добавете наденицата, брашнената кашичка и подправите и го сложете във загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: