Пържени чорбаджийски чушки

18/08/2016
"Най-вкусните чорбаджийски чушки с пикантна марината! Oпитайте и няма да сгрешите!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 681
  • Преглеждания за месеца2270
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязват се дългите дръжки на чорбаджийските чушки и с дървено шишче се набождат на две-три места.

Загрява се олио в тиган и пържим чушките, докато сменят цвета си. Изваждат се с решетъчна лъжица.

Приготвя се марината. В тенджерка се заварява оцетът, солта, захарта, докато се разтопят, и се снема от котлона. Добавят се нарязани ситно скилидки чесън, нарязан ситно копър и магданоз.

Заливаме пържените чушки с марината и оставяме така за 30-40 минути да се овкусят.

Аз наредих чушките в бурканчета, напълних с топлата марината, затворих с капачка и обърнах с дъното нагоре.

Чушките са много вкусни, може да се консумират веднага !подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Албена
Албена
28.08.2016 16:56
Понеже избягвам да пържа(а обичам пържено),наистина първо ги опекох на котлона след което ги опарих така да се каже в сгорещена мазнина.Ако смяташ,че е доста в страни от рецептата ти,то най-учтиво моля за извинение и очаквам администраторите да махнат снимката.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Албена ,снимката ти е хубава ,но мисля че тези чушки не са пържени ,а по скоро печени на скара :)))
0
1
ВИЛИ-Виолета Матева
първата доза направих с захар ,втората доза добавих и 2 с л мед -много ми хареса вкуса -опитай Ваня ще видиш колко са вкусни
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв