Тиганички с хамбургски колбас

18/08/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864313005
"Бърза и вкусна закуска, която се изяжда за секунди!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо807
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето с киселото мляко и бакпулвера. Като шупне сместа, прибавяме олио /5 с.л./, сол, чубрица, куркума и сушен млян джинжифил на вкус.

Разбъркваме и постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо, да се получи гъсто тесто с консистенция като кейково.

Към готовото тесто прибавяме нарязан на малки кубчета хамбургски колбас /50-60 г, а може и повече - на вкус/. Смесваме хубаво съставките и оставяме тестото да престои за 5 минути на стайна температура.

От готовото тесто изпичаме тиганички в намазан с олио незалепващ тиган за приготвяне на палачинки.

Насипваме тестото със супена лъжица и си помагаме с още една лъжичка. Оформяме тиганичките и изпичаме от двете страни.

Изваждаме върху скаричка.

Сервираме с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар