Пармезанени тиквички

18/08/2016
Plesnevaот PlesnevaПомощник Готвач 2x
"Ароматни тиквички, поръсени с пармезан, които ще ви накарат да си оближете пръстите!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 304
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • тиквички - 4 бр.
  • кайма - 1 п. за принцеси
  • моркови 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • кайенски пипер
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • пармезан - настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измих 4 тиквички, изрязах опашките и разделих на 2 по дължина. Издълбах с лъжица вътрешността и наредих в тавичка.

Нарязах един морков на ситно, добавих пакетче кайма за принцеси (тя я овкусена) и ги позапържих с малко мазнина. Добавих и половин глава лук и 2 скилидки чесън. Поръсих с щипка кайенски пипер, червен пипер и черен пипер.

Когато каймата стана на трохи, добавих 2 с.л. доматено пюре и малко водичка. Накрая добавих и ситно нарязан магданоз.

Когато сосът се сгъсти, махнах тигана от котлона и с лъжица напълних тиквичките. Изсипах един пръст подсолена вода в тавичката и мушнах в загрята на макс фурна.

Когато се запекоха, ги извадих, поръсих обилно с настърган пармезан и върнах да се запекат.

Ако нямате пармезан, нашият български кашкавал ще свърши същата вкусна работа.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ПетяРВ
ПетяРВ
11.09.2016 00:20
Попринцип не обичам тиквички, но това е върха! Супер вкусно!
0
0
Веселина Константинова
Изглеждат много апетитно! Тиквичката е зеленчук, който може лесно да се обработва и с повечко фантазия да се получи страхотно ястие! Рецептата е чудесна за сезона!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв